درمان جوش صورت (آکنه) بسته به عامل بوجود آورنده جوش و همچنین شدت جوشهای صورت و نظر متخصص پوست با روشهای محتلفی انجام می گیرد.
متخصص پوست می تواند به شما کمک کند:
- آکنه خود را کنترل کنید
- از ایجاد اسکار یا آسیب های دیگر به پوست خود اجتناب کنید
- اسکارها را کمتر به چشم بیاورید
داروهای آکنه با کاهش تولید روغن و تورم یا با درمان عفونت باکتریایی کار می کنند. با اکثر داروهای تجویزی آکنه، ممکن است به مدت چهار تا هشت هفته نتیجه نگیرید. ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد تا آکنه شما به طور کامل از بین برود.
رژیم درمانی که پزشک شما توصیه می کند به سن شما، نوع و شدت جوش صورت شما و آنچه که مایلید به آن متعهد شوید بستگی دارد. برای مثال، ممکن است لازم باشد دو بار در روز به مدت چند هفته داروها را روی پوست آسیب دیده بشویید و کرم بمالید. داروهای موضعی و داروهای خوراکی اغلب به صورت ترکیبی استفاده می شوند. گزینه های درمانی برای زنان باردار به دلیل خطر عوارض جانبی محدود است.
با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای داروها و سایر درمان هایی که در نظر دارید صحبت کنید. و هر سه تا شش ماه یکبار با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید تا پوست شما بهبود یابد.
درمان جوش صورت
داروهای موضعی
رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید. داروهایی که حاوی رتینوئیک اسید یا ترتینوئین هستند اغلب برای آکنه متوسط مفید هستند. اینها به صورت کرم، ژل و لوسیون عرضه می شوند. به عنوان مثال می توان به ترتینوئین، آداپالن و تازاروتن اشاره کرد. این دارو را در شب استفاده میکنید، سه بار در هفته شروع میشود، سپس هر روز که پوستتان به آن عادت میکند. از مسدود شدن فولیکول های مو جلوگیری می کند. ترتینوئین را همزمان با بنزوئیل پراکسید استفاده نکنید.
رتینوئیدهای موضعی حساسیت پوست شما به خورشید را افزایش می دهند. آنها همچنین می توانند باعث خشکی پوست و قرمزی پوست شوند، به خصوص در افرادی که پوست قهوه ای یا سیاه دارند.
آنتی بیوتیک ها. اینها با از بین بردن باکتری های اضافی پوست و کاهش قرمزی و التهاب عمل می کنند و از روشهای دارویی درمان جوش صورت هستند. برای چند ماه اول درمان، ممکن است از رتینوئید و آنتی بیوتیک استفاده کنید، با آنتی بیوتیک در صبح و رتینوئید در عصر. آنتی بیوتیک ها اغلب با بنزوئیل پراکسید ترکیب می شوند تا احتمال ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی را کاهش دهند. به عنوان مثال می توان به کلیندامایسین با بنزوئیل پراکسید (Benzaclin، Duac، دیگران) و اریترومایسین با بنزوئیل پراکسید (Benzamycin) اشاره کرد. آنتی بیوتیک های موضعی به تنهایی توصیه نمی شوند.
اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک. آزلائیک اسید یک اسید طبیعی است که توسط مخمر تولید می شود. خاصیت ضد باکتریایی دارد. به نظر می رسد کرم یا ژل آزلائیک اسید 20 درصد به اندازه بسیاری از درمان های معمولی آکنه در صورت استفاده دو بار در روز موثر باشد. اسید آزلائیک تجویزی (Azelex، Finacea) یک گزینه در دوران بارداری و در دوران شیردهی است. همچنین می توان از آن برای مدیریت تغییر رنگی که در برخی از انواع آکنه رخ می دهد استفاده کرد. عوارض جانبی شامل قرمزی پوست و تحریک جزئی پوست است.
اسید سالیسیلیک ممکن است به جلوگیری از مسدود شدن فولیکول های مو کمک کند و به عنوان محصولات شستشو و ترک در دسترس است.
داروهای خوراکی
آنتی بیوتیک ها. برای آکنه های متوسط تا شدید، ممکن است به آنتی بیوتیک های خوراکی برای کاهش باکتری ها نیاز داشته باشید. معمولا اولین انتخاب برای درمان آکنه تتراسایکلین (مینوسیکلین، داکسی سایکلین) یا ماکرولید (اریترومایسین، آزیترومایسین) است. ماکرولید ممکن است گزینه ای برای افرادی باشد که نمی توانند تتراسایکلین مصرف کنند، از جمله زنان باردار و کودکان زیر 8 سال.
آنتی بیوتیک های خوراکی باید در کوتاه ترین زمان ممکن برای جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده شوند. و آنها باید با داروهای دیگر مانند بنزوئیل پراکسید ترکیب شوند تا خطر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی کاهش یابد.
عوارض جانبی شدید ناشی از استفاده از آنتی بیوتیک ها برای درمان آکنه غیر معمول است. این داروها حساسیت پوست شما به خورشید را افزایش می دهند.
ایزوترتینوئین. ایزوترتینوئین یک مشتق از ویتامین A است. ممکن است برای افرادی که آکنه متوسط یا شدید آنها به درمان های دیگر پاسخ نداده است، تجویز شود.
سایر روشهای درمان جوش صورت
برای برخی افراد، درمان های زیر ممکن است به تنهایی یا همراه با داروها مفید باشد.
نور درمانی انواع مختلفی از درمان های مبتنی بر نور با موفقیت آزمایش شده اند. اکثر آنها نیاز به چندین بار مراجعه به مطب پزشک دارند. مطالعات بیشتری برای تعیین روش ایده آل، منبع نور و دوز مورد نیاز است.
لایه برداری شیمیایی. این روش از کاربردهای مکرر یک محلول شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید رتینوئیک استفاده می کند. این درمان برای آکنه خفیف است. ممکن است ظاهر پوست را بهبود بخشد، اگرچه این تغییر طولانی مدت نیست و معمولاً نیاز به تکرار درمان است.
تزریق استروئید. ضایعات ندولار و کیستیک را می توان با تزریق یک داروی استروئیدی به آنها درمان کرد. این درمان منجر به بهبود سریع و کاهش درد شده است. عوارض جانبی ممکن است شامل نازک شدن پوست و تغییر رنگ در ناحیه تحت درمان باشد.
کلمات مرتبط :
درمان جوش صورت – درمان آکنه – بهترین درمان جوش – داروخانه آنلاین